sunnuntai 6. toukokuuta 2012

Israel 1.4-8.4

Olin pääsiäis viikon Israelissa joten ajattelin tehdä kuvapainotteisen postauksen Israelin eläimistä, lähinnä hevosista, aaseista ja kameleista mitä tuli vastaan. 

Olimme ensimmäiset muutama päivää Tiberiaksessa, hotellin vieressä iltaisin (n. klo 16-22) oli talutusratsastusta kolmella shettiksellä. En tiedä montako sekeliä tai euroa talutusratsastus maksoi, mutta innoissaan pääsiäislomalla olevat lapset niillä ratsastelivat. Matka minkä ponilla pääsi ratsastamaan oli n. 200-300 metriä ja ponit menivät sen muutaman kymmenen kertaa illan aikana. Kimo shettis oli selvästi suosituin ja poni lopulta taisi kyllästyä touhuun, koska alkoi pysähtelemään monta kertaa matkan aikana ja saattoi seistä parikin minuuttia paikoillaan.


Hotellihuoneemme parvekkeelta ja katolta näkyi hyvin kun poneja talutettiin, mutta kuvat eivät olleet kovin hyviä ja tuntui hölmöltä kuvata poneja, ratsastajia ja taluttajia "salaa". Kävellessämme hotellin lähellä huomasin ponit ja taluttajat odottelemassa ratsastajia, joten sain otettua pari kuvaa vaikka olikin hämärää. Kuten kuvasta näkeekin, poneilla oli lännensatulat ja riimut ja riimunnarut. Kimon ponin riimunnaru oli viereisen ponin satulan nupissa kiinni, mutta toiset kakasi ponia eivät olleet mitenkään kiinni, keskimmäisen ponin naru oli sen kaulalla ja oikeanpuolimmaisen oli muurin päällä. En kyllä usko, että ponit minnekkään olisi yrittäneet lähteä.




Nazareth Villagessa oli aaseja, vuohia ja lampaita. Aaseilla ei saannut ratsastaa, koska turvallisuutta ei olisi pystytty takaamaan. Nasaretin kylässä oli viisi eri aasia, josiat yksi liikuskeli siellä vapaana.

Syötin vuohia ja aasia
Tämä aasi juoksenteli vapaana




Jerusalemissa ja Jerikossa näin kameleja ja matkalla Jerusalemiin muutaman aasin vapaana, kamelitkin olivat vapaina - tosin niiden jalat oli sidottu niin etteivät ne päässeet kovin lujaa menemään, että omistajat saivat ne halutessaan kiinni. Olisin voinut halutessani ratsastaa kamelilla, mutta päätin jättää väliin, vaikka kameleilla ei ihan joka päivä pääse ratsastamaan.



Matkan varrella tuli myös vastaan lukuisia kissoja, koiria, liskoja, lintuja(variksia, puluja, ankkoja, riikinkukkoja ja kattohaikaroita..) ja pari tamaania. Suurin osa kissoista oli todella kesyjä ja suurin osa olikin jonkun, mutta kuljeksi kuitenkin siellä sun täällä. Kissoja ei olisi saanut silittää, niillä kun saattoi olla vesikauhua ja jos kissa sattuisi raapaisemaan joutuisi mennä ottamana rokotteen. Minun onnekseni silittelemäni kissat eivät raapineet..

Tel Megiddo, yksi Salomon ajan talleista

Genesaretinjärvi
Tiberias











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti