maanantai 9. tammikuuta 2012

Pulkkaratsastusta ja pukkeja

Olin tässä muutama päivä sitten pulkkaratsastamassa siskoni ja hänen kavereidensa kanssa. Tyydyin pääasiassa kuvaamaan nähtyäni muiden lentelevän pulkasta, mutta uskaltauduin itsekin hetkeksi kyytiin. Meidän piti ensin hiihtoratsastaa, mutta kun suksia ei löytynyt otimme pulkan. En ole ennen kokeillut hiihtoratsastusta saatika sitten pulkkaratsastusta, joten oli kiva päästä kokeilemaan sitä nyt.





















Lady
Sunnuntaina olin ratsastamassa itsenäisesti pienellä ponitamma Ladylla. Lady tuli tallillemme alkutalvesta ja olen mennyt sillä nyt pari kertaa tunnilla. Poni vaikuttaa mukavalta ja aika vauhdikkaalta, eilenkin sen takapää lenteli laukannostojen yhteydessä :D Ihan hauskaa vaihtelua, kun ei ole pitkään aikaan mennyt pukittelevalla hevosella. Lisäksi pukit olivat sen verran isoja että ne tunsi selkään, mutta  silti niin pieniä ettei niistä lennä alas.

Koska pakkasta oli n. -10 astetta ja kenttä siis vähän jäässä, en tehnyt mitään ihmeellistä. Lisäksi toinen siskoni Riikka oli kokeilemassa ratsastusta pitkästä aikaa, joten mentiin jonkun verran seuraa johtajaa possujunassa :D

Laukat otin suoralla uralla kun siihen oli muodostunut vähän uran tapaista (eli ei ollut niin liukasta). Loppuravit ja -käynnit menin ilman satulaa. 

 








































Ratsastuksen jälkeen Lady karkasi 2 kertaa karsinasta ja lähti ulos juoksentelemaan. Ensin se jyräsi oven auki kun olin hakemassa satulaa kentän laidalta ja jouduttiin pyydystämään sitä jonkun aikaa. Se juoksenteli hetken pitkin pihaa ja jäi sitten erääseen tyhjään tarhaan josta se lopulta antoi kiinni.

Kun sitten vein sen takaisin karsinaan että saisin sen hoidettua, se lähti uudelleen karkuteille sillävälin kun kävin satulahuoneessa. Tällä kertaa se ei kuitenkaan lähtenyt pitkälle vaan antoi ottaa itsensä kiinni toisen tallin edustalla.

Jälkimmäisellä kerralla poni olikin sitten rysäyttänyt mennessään puolet karsinan ovesta, kuten viereisestä kuvasta näkyy :D


Edes kaurat ei ponia kiinnostaneet.



Ana juoksenteli villinä viereisessä tarhassa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti