lauantai 14. tammikuuta 2012

Torstain tunti

Menin torstain tunnilla taas Ladylla, ilman satulaa. Alkukäyntien jälkeen siirryttiin raviin ja tehtiin lähinnä pääty-ympyröitä lyhyelle sivulle. Pitkille sivuille olisi voinut mennä loivaa avoa, mutta tyydyin jättämään sen pois (kuten kaikki muutkin) :D Alku oli hieman kaahotusta ja säntäilyä, koska tunnilla oleva toinen poni säikkyi hieman kaikkea ja Lady siinä innoissaan perässä. Poni punki ympyrällä lapa edellä ja tuli ulko-ohjaa päin, ravin rauhoituttua alkoi ponin ratsastettavuuskin paranemaan ja pääty-ympyröistäkin tuli oikean kokoisia ja muotosia ja Lady myötäs jopa kaulasta :)

Tunnin toisella puoliskolla otettiin laukkaa isolla ympyrällä (kentän keskellä). Laukkaa sai hetken yrittää nostaa, ettei ponia  ajaisi laukkaan vaan nostaisi sen rauhallisesta ravista. Pari kertaa liusuin selässä, ennen kuin se ravi todella rauhoittui (siinä ei paljoa auttanut edellä laukkaavat hevoset). Laukannostoissakaan poni ei pukittanut, mutta laukka taas ei ollut järin hillittyä ja hallittua ja ohjatkin oli liian löysällä, minkä takia meinattiin kaatua kun kenttä oli aavistuksen liukas. Mutta kyllä niitä hyviäkin laukkapätkiä tuli.

Kuva otettu 8.1.

Loppuraveissa Lady venytti kaulaa ja ravi oli paljon parempaa kuin alkutunnista. Meinasin tosin vielä pudota tunnin loppupuolella. Kentän pimeässä nurkassa oli tynnyri, mitä Lady säikähti ja hypähti sivulle lähtien sinne ravaamaan. Minähän keikahdin ponin sivulle, ja pääsin kuitenkin takaisin selkään, eikä ponikaan enää tynnyriä säikähtänyt kun kävimme sitä katsomassa :)


2 kommenttia: